1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Një burrë i moshuar me flokë gri dhe mjekër të shkurtër që qëndron para një sfondi që duket si brenda një ndërtese me xhama, veshur me një bluzë me mëngë të gjata të zezë dhe buzëqesh.
Zoran Arbutina, redaktor në DW Fotografi: Ayse Tasci/DW

Zoran Arbutina

Redaktor, autor, reporter me fokus te Ballkani Perëndimor, Gjermania dhe Evropa

Zoran u lind në vitin 1961 në Zagreb, Kroaci (atëherë pjesë e Jugosllavisë). Pas studimeve në Filozofi dhe Letërsi Krahasuese, ai filloi si gazetar i pavarur në mesin e viteve '80.

Zoran jeton në Gjermaniqë nga viti 1990. Ai filloi si gazetar i pavarur për radiotelevizionet publike gjermane si Hessischer Rundfunk (HR) dhe Westdeutscher Rundfunk (WDR). Në DW ka pasur detyra të ndryshme që nga viti 1996. Vitet e fundit, punon kryesisht për ShërbiminBoshnjakisht/Kroatisht/Serbisht të DW-së.

Zoran shkruan në gjermanisht dhe kroatisht. Fokusi i tij kryesor si autor janë temat politike, ekonomike dhe kulturore në Ballkanin Perëndimor, Gjermani dhe Evropë. Ai shkruan rregullisht për integrimin, refugjatët, të drejtat e njeriut, demokracinë, sundimin e së drejtës dhe pjesëmarrjen e qytetarëve me prejardhje migrante në shoqëri — të gjitha tema që ai i ka për zemër.

Kaloje seksionin tjetër Artikuj të përzgjedhur nga Zoran Arbutina
Kaloje seksionin tjetër Artikuj nga Zoran Arbutina

Artikuj nga Zoran Arbutina

Trego më shumë dokumentarë