1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Grua me flokë të gjata dhe sy jeshile që shikon drejt e në kamera
Marta Thor, gazetare me fokus në marrëdhëniet mes Polonisë dhe GjermanisëFotografi: Carsten Selak

Marta Thor

Gazetare e lirë me fokus në marrëdhëniet polako-gjermane, ndryshimet klimatike dhe tranzicionin energjetik në Poloni.

Marta Thor është e specializuar në marrëdhëniet polako-gjermane. Ajo gjithashtu mbulon histori rreth ndryshimeve klimatike dhe tranzicionit të energjisë dhe raporton mbi ndikimin e tyre në shoqërinë polake.

Marta është e interesuar veçanërisht për historitë e njerëzve në një sërë fusha, duke përfshirë ekonominë, teknologjinë, politikën, të drejtat e njeriut dhe çështjet klimatike – veçanërisht ato që theksojnë një ndryshim në diskursin në Poloni. Ajo ka punuar më parë si reportere për ZDF, chrismon dhe disa gazeta lokale në Gjermaninë jugperëndimore.