1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW

Kosova e Maqedonia e Veriut jo më zona rreziku për Covid-19

Auron Dodi
11 Qershor 2021

Instituti Robert Koch në Gjermani ka bërë një sërë ndryshimesh në listën e vendeve me rrezik për shkak të virusit Covid-19. Paralajmërimet hiqen edhe për Kosovën, Maqedoninë e Veriut dhe Malin e Zi.

https://p.dw.com/p/3ulFq
Deutschland Corona-Pandemie | Testzentrum Flughafen
Fotografi: Frank Rumpenhorst/dpa/picture-alliance

Të dielën (13.06.) qeveria gjermane do të heqë rajone të tjera nga lista e zonave të rrezikut për virusin Covid-19.

Armenia, Azerbajxhani, Bosnja dhe Hercegovina, Kosova, Libani, Moldavia, Mali i Zi, Maqedonia e Veriut, Serbia, Qipro dhe Ukraina janë hequr nga lista e zonave të rrezikut. Kjo vlen edhe për dy rajone në Norvegji dhe ishullin Madeira në Portugali. Kushdo që vjen në Gjermani nga këto zona nga toka në të ardhmen nuk duhet të respektojë më asnjë kufizim hyrjeje për shkak të Coronas. Për të gjitha këto vende dhe rajone, Ministria e Jashtme gjermane nuk bën më paralajmërim për udhëtimet. SHBA dhe Kanada gjithashtu që nga e diela nuk janë më zona rreziku. Megjithatë, në këto dy shtete ekziston ende ndalimi i hyrjes për gjermanët që nuk jetojnë atje.

Symbolfoto Maskenpflicht auf öffentlichen Plätzen Düsseldorf
Fotografi: Geisler-Fotopress/picture-alliance

Për shkak të numrit në rënie të infektimeve me Corona, qeveria federale heq nga lista e shteteve zona rreziku edhe të gjithë Austrinë dhe pjesë të Greqisë, Kroacisë dhe Zvicrës. Kjo u njoftua nga Instituti Robert Koch (RKI).  BE po punon për një "frenë emergjence" nëse situata përkeqësohet përsëri.