1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW

Gjermani: Në ushtri do të krijohet një trupë kibernetike

5 Prill 2024

Ministria gjermane e Mbrojtjes do të krijojë një komandë për Hapësirën Kibernetike dhe e Informacionin.

https://p.dw.com/p/4eRhz
Boris Pistorius duke four para mikrofonit
Ministri gjerman i Mbrojtjes, Boris PistoriusFotografi: Michael Kappeler/dpa/picture alliance

Ministri gjerman i Mbrojtjes, Boris Pistorius, ka njoftuar për një ristrukturim të ushtrisë, i cili përfshin edhe një komandë të re qendrore dhe një degë të dedikuar për hapësirën kibernetike.

Hapësira Kibernetike dhe e Informacionit (CIR) merret me luftën elektronike dhe operacionet kibernetike, zbulimin dhe mbrojtjen e infrastrukturës elektronike.

Ristrukturimi do ta çojë përpara riorganizimin e Bundeswehr-it, i cili ka nisur në përgjigje të pushtimit rus të Ukrainës.

"Askujt nuk duhet t'i shkojë në mendje të na sulmojë ne si pjesë e territorit të NATO-s. Ne duhet ta justifikojmë këtë besim dhe të vërtetë," tha Pistorius në një konferencë shtypi në Berlin.

Ministri tha se Bundeswehr-it do t'i nevojiten 6.5 miliardë euro shtesë për buxhetin e vitit 2025.

Kabineti i kancelarit, Olaf Scholz, po kërkon fonde për të përmbushur një objektiv të lënë shumë kohë pas dore, që në vitet e ardhshme 2% e shpenzimeve të përgjithshme të jenë për NATO-n.

Pamje simbolike e rekrutëve në ushtrinë gjermane
Fotografi: Stefan Sauer/dpa/picture alliance