1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW

Trafik urban falas në Montpellier

11 Prill 2024

E kush nuk e dëshiron transportin publik falas. Montpellier në Francë ka ndjekur modelin e Luksemburgut dhe Talinit. Po si financohet i gjithë ky projekt?

https://p.dw.com/p/4ee7i


Dhjetorin e kaluar qindra qytetarë të Montpelliesë franceze festuan hyrjen në një epokë të re të qytetit të tyre: fjala është për transportin publik falas. Montpellier ndjek kështu shembullin e Luksemburgut dhe Talinit. E gjitha financohet nga tatimi i mobilitetit për kompanitë. Por jo të gjithë e gëzojnë këtë privilegj të qytetit jugor francez...