Потпишан договор за визни олеснувања и реадмисија меѓу ЕУ и Македонија | Вести | DW | 19.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Потпишан договор за визни олеснувања и реадмисија меѓу ЕУ и Македонија

*

Во Брисел е потпишан договор за визни олеснувања и реадмисија меѓу Европската унија и Македонија. Ист договор со ЕУ потпишаа и Албанија, Црна Гора, Босна и Херцеговина и Србија. Со овој договор е упатена порака до граѓаните, а не до владите истака еврокомсарот за правда Франко Фратини. Македонската министерка за внатрешни работи Гордана Јанкуловска од своја страна истакна дека заклучувањето на овој процес е знак за конечен успех на Македонија во нејзиниот ангажман и напорите кои ги прави во правец на интегрирње во европските и ервоатланските структури.