1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Burrë me syze dhe flokë të zeza, veshur me këmishë gri dhe triko të zezë.
Zulfikar Abbany, redaktor shkence në DWFotografi: Ayse Tasci/DW

Zulfikar Abbany

Redaktor shkencor dhe autor i apasionuar pas hapësirës, inteligjencës artificiale dhe marrëdhënieve të teknologjisë dhe njeriut

Zulfikari është i dhënë pas shkencës. Qëllimi i tij është t'i shpjegojë konceptet sa më thelbësisht dhe thjesht, duke shmangur fjalorin gjuhësor në mënyrë që të marrim vendime të informuara për të ardhmen tonë.

Që kur u largua nga vendlindja e tij, Londra, Zulfikar Abbany nisi një rrugëtim të pazakontë në media. E nisi me fotografi rokerësh, më pas me recensione letrare, vijoi me kronika sportive, reporter grushtesh shteti dhe shkroi për veçoritë e politikës në vendet përreth Paqësorit. Ka qenë gazetar radioje dhe moderator lajmesh televizive dhe panelesh diskutimi. 

Shpresa për të nxitur debatin rreth ideve të reja e solli në gazetari. Për të, nuk ka asgjë më interesante se sa t'i paraqesë sa më thjeshtë idetë e shkencëtarëve në mënyrë që lexuesi, dëgjuesi dhe shikuesi të kutpojë se përse këto ide janë të rëndësishme dhe si ndikojnë ato në jetën tonë - dhe se ne të gjithë kemi të drejtë të marrim pjesë në formësimin e të ardhmes.