1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Tregjet financiare

"Gjermania paguan norma zero interesi dhe paguhet vërtet që të marrë borxh para?" - shkruan presidenti Trump në twitter.

Për herë parë Gjermania ia ka dalë që me një obligacion shtetëror për 30 vjet të fitojë madje para. Ankandi solli rendite mesatare prej minus 11%, përmes së cilës federata për një kohë të caktuar ka një suficit të ardhurash, megjithëse është kredimarrëse. Normat negative të interesit janë pasojë e kërkesës së lartë për letrat me vlerë, ku bëjnë pjesë obligacionet e federatës.

Artikuj të tjerë