1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Ngushtica Hormuzit

Ngushtica e Hormuzit është një nga rrugët më të rëndësishme detare të botës. Ajo shërben si linjë e rëndësishme për prodhuesit e naftës në lindje të Gadishullit Arabik dhe për klientët e tyre.

Britania e Madhe merr pjesë në një mision të drejtuar nga marina amerikane, që u jep mbrojtje ushtarake anijeve tregtare. Gjermania dhe anëtarë të tjerë të BE, refuzojnë të marrin pjesë, sepse sipas tyre një mision i tillë rrit tensionet në rajon.