1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Një qytet i vjetër me ndërtesa të larta të vjetra, që të kujton qytetet e Itailisë.
Fotografi: Micha Korb/picture alliance

Malta

Malta është një shtet i përbërë nga disa ishuj në Mesdhe. Ndodhet në jug të Siçilisë dhe ka rreth 520,000 banorë. Është anëtare e Bashkimit Evropian dhe e Eurozonës.