1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW

Lufta e Ftohtë

Periudhë e tensioneve dhe rivalitetit politik dhe ushtarak midis SHBA-së dhe aleatëve të saj dhe Bashkimit Sovjetik dhe aleatëve të tij. Zgjati nga pas Luftës II Botërore deri në rënien e BS në vitin 1991.