1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Flamuri irlandez duke u valëvitur në një shtizë në qiell të hapur.
Fotografi: Paul Faith/AFP/Getty Images

Irlanda

Një shtet në ishullin me të njëjtin emër. Kufiri i vetëm tokësor është me Irlandën e Veriut, pra, Britaninë e Madhe. Irlanda është anëtare e BE-së që nga viti 1973 dhe anëtare e Eurozonës që nga krijimi.

Kaloje seksionin tjetër Kronika & Analiza

Kronika & Analiza

Trego më shumë