1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW

Gjermania hyn në valën e katërt të koronavirusit

22 Gusht 2021

Gjermani: Nga vala e katërt e virusit korona janë më të prekura grupmoshat e reja.

https://p.dw.com/p/3zKfK
Virenalarm
Fotografi: picture alliance

Vlerësimi i situatës u bë nga Instituti gjerman për Epidemiologjinë dhe Virologjinë "Robert Koch", teksa vendi po përballet me rritjen e numrit të rezultateve pozitive të testimeve në popullatë. Këtë herë më të prekura janë grupmoshat e reja.

"Deri në mesin e muajit gusht, mostrat pozitive të testeve PCR u rritën nga 4% në 6%, brenda një jave” njoftoi Instituti për Epidemiologjinë dhe Virologjinë në raportin e tij javor.

Deutschland | Corona-Impfaktion der Stadt Köln
Fotografi: Thomas Banneyer/dpa/picture alliance

Numrat në rritje të infektimeve vijnë pasi varianti tepër ngjitës "Delta" u kthye në formën mbizotëruese të virusit, duke përbërë 99% të të gjitha rasteve në Gjermani.

Instituti gjerman për Epidemiologjinë dhe Virologjinë "Robert Koch" njoftoi se grupmoshat më të prekura janë të rinjtë dhe se rritja e incidencës në Gjermani u vu re që nga fillimi i korrikut. Kjo u bë e dukshme veçanërisht tek personat e grupmoshës mes 10 dhe 49 vjeç.

Deutschland Hochwasser Katastrophe Ahrweiler Coronavirus Impfbus
Fotografi: Christian Mang/REUTERS

Varianti Delta përhapet më lehtë sesa variantet e tjera të virusit korona edhe ndër personat e vaksinuar kundër Covid-19. Prandaj ekspertët rekomandojë edhe më tej mbajtjen e maskave dhe respektimin e distancës fizike.