1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Një grua bjonde me kapurela deri te qafa që shikon e buzëqeshur në kamera.
Bettina Stehkämper, reportere dhe analiste në DW TV Fotografi: Axel Rowohlt/DW

Bettina Stehkämper

reportere multimediale dhe analiste mbi politikön dhe shoqërinë gjermane 

Kurreshtja për njerëzit dhe historitë e tyre, pasioni pasion për analizat politike: edhe pas shumë vitesh në këtë profesion, Bettina Stehkämper preferon të punojë si reportere.

Bettina studioi politikë, sociologji dhe gazetari në Münster/Westfalen në vitet 1980. Më pas filloi të punojë si gazetare e pavarur, fillimisht për radion dhe më pas për kanalet publike gjermane, si WDR dhe ZDF. Pas Rënies së Murit të Berlinit, u zhvendos në Berlin dhe disa muaj më vonë filloi të punonte në Rias TV, duke raportuar kryesisht për ish-RDGJ. Është dërguar për të raportuar për fundin e Aparteidit në Afrikën e Jugut dhe zgjedhjet e para të lira atje, duke prodhuar disa dokumentarë televizivë nga Afrika e Jugut për RIAS, DW dhe stacione të tjera televizive publike. Bettina vazhdon të punojë si reportere dhe redaktore duke u fokusuar në temat politike dhe shoqërore.