1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Symbolbild Antiziganismus | Sinti und Roma Flagge
Fotografi: Omer Messinger/Getty Images

19 dhjetori - Dita përkujtimore e gjenocidit nazist ndaj sinti dhe romëve

Fjala rome Porajmos "gllabërimi" përshkruan gjenocidin ndaj romëve dhe sintove evropianë gjatë epokës naziste. Numri i viktimave nuk dihet, mendohet të jetë gjashtëshirfor.

Kaloje seksionin tjetër Kronika & Analiza