Çmimi Nobel i Paqes 2014 u akordohet aktivistëve për të drejtat e fëmijve dhe të rinjve Malala Yousafzai dhe Kailash Satyarthi | Bota | DW | 10.10.2014
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Reklamë

Bota

Çmimi Nobel i Paqes 2014 u akordohet aktivistëve për të drejtat e fëmijve dhe të rinjve Malala Yousafzai dhe Kailash Satyarthi

Juria vlerëson angazhimin e tyre kundër shfrytëzimit si dhe për të drejtën e të rinjve për arsimim. Fëmijëve duhet t’u krijohet mundësia të shkojnë të shkollë dhe të mbrohen prej shfrytëzimit, deklaroi Komiteti Nobel.

60 vjeçari nga India Kailash Satyarthi duke ndjekur traditën e Gandhi-t ka dëshmuar guxim dhe ka drejtuar shumë demonstrata paqësore në mbrojtje të të drejtave të fëmijëve. 17 vjeçarja nga Pakistani Malala Yousafzai, ndonëse mjaft e re, prej vitesh angazhohet për të drejtat e vajzave për arsimim, deklaroki Komiteti Nobel. Ajo është një shembull, se si edhe fëmijët e të rinjtë mund të kontribuojnë për të përmirësuar jetën e tyre.

DW.COM