Русија – нафта за Германија | Вести | DW | 24.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Русија – нафта за Германија

*

Русија призна дека има тешкотии во испорката на нафта кон Германија. Руската фирма што ги газдува нафтоводите, Транснефт, одговорноста за тоа ја префрли врз нафтениот концерн Лукоил, кој во изминатите три месеци ги намали испораките за една третина. Претходно бранденбуршката рафинерија Швет јави за нестабилност на количествата која сепак не е драматична.