Мисија на Советот за безбедност во Србија и на Косово | Вести | DW | 05.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Мисија на Советот за безбедност во Србија и на Косово

Советот за безбедност на ОН веројатно до крајот на април ќе испрати мисија во Косово и Србија, која ќе ја процени ситуацијата на теренот пред решението за конечниот статус на покраината, изјави претседавачот на Советот, британскиот амбасадор Емир Џоунс Пери. Ваква мисија предложи Русија.