Македонија го претсавува Акциониот план за НАТО во Брисел | Вести | DW | 20.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонија го претсавува Акциониот план за НАТО во Брисел

*

Мaкедoнија денеска ќе ја презентира годишната програма на Акциониот план за членство во Алијансата на состанокот со Високиот политички комитет на НАТО во Брисел. Во програмата се содржани досегашните достигнувања во сите реформски процеси во земјата, како и конкретните планови и активности за исполнување на потребните критериуми и стандарди на патот до поканата за полноправно членство. Се очекува ова да биде последна акциона програма пред евентуалната покана за членство во Алијансата во април наредната година.