1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Flamuri i Të Gjelbërve gjermanë është i gjelbër me shkronaja të bardha në gjermanisht: Bündnis 90 - Die Grünen  ("Aleanca 90 / Të Gjelbrit"). Mbi shkronja në të djathtë është  një lule dielli.
Fotografi: Paul Zinken/dpa/picture alliance

Te Gjelbrit gjermanë

"Bündnis 90/Die Grünen" (Aleanca 90 / Të Gjelbrit) u themelua në vitin 1980 me një platformë ambientaliste dhe pacifiste. Prej vitit 2021 janë pjesë e koalicionit tripartiak të kancelarit Olaf Scholz.

Kaloje seksionin tjetër Kronika & Analiza

Kronika & Analiza

Trego më shumë