1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Në foto shihet një pamje e qyetit marrë nga njëri breg i Danubit. Në të majtë është Kalaja e Bratislavës, që është edhe shenja dalluese dhe pika kryesore e referimit të qytetit.
Fotografi: Pablo Camacho/PhotoAlto/picture allianceFotografi: Pablo Camacho/PhotoAlto/picture alliance

Sllovakia

Shtet në Evropën qendrore. Kufizohet me Çekinë në veri, Poloninë në veri, Ukrainën në lindje, Hungarinë në jug si dhe Austrinë në jug-perendim Austrinë. Prej vitit 2004 është anëtare e NATO-s dhe e BE-së.

Kaloje seksionin tjetër Kronika & Analiza