1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW

SHBA redukton sasinë e nikotinës në cigare

24 Qershor 2022

Shtëpia e Bardhë ndërmerr një hap tjetër për të reduktuar konsumin e duhanit në SHBA. Pirja e duhanit mbetet shkaku kryesor i vdekjeve në SHBA.

https://p.dw.com/p/4D9sE
Corona, Pandemie l Rauchen, Zigarette
Fotografi: Emma Buonchristiani/Photopqr/Le Bien Public/Maxppp/picture alliance

Shtëpia e Bardhë publikoi një plan për reduktimin në nivele minimale të sasisë së nikotinës në cigaret që shiten në SHBA.

Qëllimi është të lehtësohet lënia ose parandalimi i nisjes së pirjes së duhanit.

BG Haiti Tag der Toten
Fotografi: Odelyn Joseph/dpa/picture alliance

Pirja e duhanit mbetet shkaku kryesor i vdekjeve në SHBA. Sipas përllogaritjeve të Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) numri i të vdekurve prej konsumit të duhanit ështe rreth 480,000 çdo vit.

Symbolbild | Rauchen mit E-Zigarette
Fotografi: Frank May/picture alliance

Nisma kërkon që Administrata e Ushqimit dhe e Barnave (FDA) të zhvillojë dhe më pas të publikojë një rregull, i cili ka shumë gjasa se do të kundërshtohet nga industria e duhanit.

"Nikotina shkakton varësi të madhe," tha komisioneri i FDA, Robert Califf. "Nëse i bëjmë cigaretdhe produktet e tjera të duhanit të djegshëm që të mos shkaktojnë varësi, kjo do të ndihmonte në shpëtimin e jetëve."