1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Portret në sfond gri. Një grua në moshë të mesme me flokë ngjyrë gështenjë deri tek supet. Ajo ka veshur një xhaketë kostumi ngjyrë bezhë poshtë të cilës duket një këmishë e bardhë.
Sabine Kinkartz

Sabine Kinkartz

Çdo gjë që ka të bëjë me politikën dhe ekonominë

Si funksionon Gjermania dhe si i kanë punët njerëzit në këtë vend? Kjo është ajo që nxit Sabine Kinkartzin të dalë në terren. Ajo nuk është në kërkim të titujve, por të historisë që qëndron pas tyre.

Sabine Kinkartz ka filluar të punojë për DW që në kohë kur parashikimi i motit lexohej akoma në radio me valë të shkurtra. Në atë kohë ajo prezantonte programet radiofonike në Köln, më pas shkoi në Berlin për të punuar si korrespondente për çështje politike dhe ekonomike, para se Angela Merkel të bëhej kancelare. Për një kohë të gjatë, fokusi i saj ishte te qeveria, te Bundestagu dhe te qindra lobistët e biznesit në distriktin qeveritar. Aty ajo mësoi që tekefundit çdo gjë rrotullohet rreth parasë dhe pushtetit. Këto janë edhe dy temat që asaj ende i interesojnë. Por tani preferon të flasë me njerëzit, më të dobtit, që e ndiejnë mbi shpinën e tyre atë që vendoset nga politika.

Kaloje seksionin tjetër Artikuj të përzgjedhur nga Sabine Kinkartz
Kaloje seksionin tjetër Artikuj nga Sabine Kinkartz

Artikuj nga Sabine Kinkartz