1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Pallati i Parlamentit të Rumanisë i reflektuar në një pellg uji.
Fotografi: Christoph Schmidt/dpa/picture alliance

Rumania

Shtet i pavarur në pjesën juglindore të Evropës dhe kufizohet me Ukrainën, Moldavinë, Hungarinë, Serbinë dhe Bullgarinë. Prej vitit 2004 është anëtare e NATO-s dhe prej vitit 2007 anëtare e BE-së

Kaloje seksionin tjetër Kronika & Analiza