1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Një pamje totale, shihen shumë gazmbajtës, kulla oxhaqesh në buzë të detit.
Fotografi: K. Fitzmaurice-Brown/blickwinkel/picture alliance

Nafta

Nafta dhe gazi janë burimet më të rëndësishme të energjisë në botë që nga mesi i viteve 1950, hyjnë te lëndët fosile e të parigjenerueshme që kanë ndikim të madh në ndotjen e ambjentit dhe ndryshimet klimatike.