1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Meksikë, Meksiko City njerëzitmbajnë nëpër duar stuatuja me Marien dhe banderola të mëdha ku janë pikturuar shenjtorë dhe virgjëresha Maria.
Fotografi: Carlos Santiago/ZUMA/picture alliance

Meksika

Meksika është një shtet federal në Amerikën e Veriut dhe përfshin 31 shtete kryeqytetin, Mexico City. Meksika kufizohet vetëm me tre shtete, në veri me SHBA-në dhe në juglindje me Guatemalën dhe Belizen.