1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Deutsche Welle Marcel Fürstenau Kommentarbild ohne Mikrofon
Fotografi: DW

Marcel Fürstenau

​​​​​​​Ekspert për politikën dhe historinë bashkëkohore. Temat e preferuara: Të drejtat civile, shërbimet sekrete, RDGJ, epoka naziste

Politika është shumë më tepër se qeveria dhe opozita, thotë Marcel Fürstenau. Kjo është arsyeja pse atë e tërheqin njerëzit që duan të tregojnë diçka ose që kanë diçka për të fshehur.

Marcel Fürstenau u rrit pikërisht pranë Murit të Berlinit – por gjithmonë ndihej i lirë, sepse jetonte në anën perëndimore. Një kohë mbrujtëse  që qysh herët do të mprehte vështrimin e tij për ngjarjet e mëdha dhe ngjarjet e shumta të vogla që fshihen pas tyre. Ai do t'u jetë përjetësisht mirënjohës gjermanëve të Lindjes për kurajën e tyre gjatë Revolucionit Paqësor të viteve 1989/90. Kjo ngjarje botërore-historike vazhdon të ketë ndikim mbi të profesionalisht dhe privatisht edhe sot e kësaj dite. Nuk është çudi që kjo është tema më e preferuar në raportet, analizat, intervistat dhe komentet e tij. Gjithashtu në ofertë: të drejtat civile, shërbimet sekrete, epoka naziste. Megjithëse, si germanist, ai interesohet më shumë për nuancat e grisë sesa për tablotë bardhezi. Gjëja kryesore për të në gazetari nuk është shpejtësia, por këmbëngulja dhe durimi.

Kaloje seksionin tjetër Artikuj të përzgjedhur nga Marcel Fürstenau
Kaloje seksionin tjetër Artikuj nga Marcel Fürstenau

Artikuj nga Marcel Fürstenau

Trego më shumë dokumentarë
Shko tek faqja kryesore