1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Një hartë tredimensionale e Gjermanisë ku janë vendosur 15 emblemat e landeve Gjermane.
Fotografi: DesignIt/Zoonar/picture alliance

Landet federale gjermane

Që nga viti 1990 Gjermania është ndarë në 16 lande federale. Më i madhi për nga sipërfaqja është Bavaria, ndërsa për nga popullsia NRW. Tre qytete - Berlini, Hamburgu dhe Bremeni - janë lande më vete.

Kaloje seksionin tjetër Kronika & Analiza

Kronika & Analiza

Trego më shumë