1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Në foto shihet ura e ndërlidhëse mes qyteteve Buda dhe Obuda në bregun e djathtë (perëndimor) të lumit Danub, dhe Pestit që ndodhet në bregun e majtë (lindor) të lumit.
Fotografi: marcus/Shotshop/picture allianceFotografi: marcus/Shotshop/picture alliance

Hungaria

Vend në Evropën Qendrore me një popullsi prej 9,9 milionë banorësh. Kufizohet me Austrinë, Slloveninë, Sllovakinë, Kroacinë, Serbinë, Rumaninë dhe Ukrainën. Në vitin 1999 u anëtarësua në NATO, në vitin 2004 në BE.

Kaloje seksionin tjetër Kronika & Analiza

Kronika & Analiza

Trego më shumë