1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Një mbështese e opozitës, me flamurin bjellorus  mbi shpatullua dhe e mbuluar pjesërisht në fytyrë gjatë një demonstrate në Minsk 1.11. 2020
Fotografi: REUTERS

Bjellorusia

Një shtet i Evropës Lindore me afro dhjetëmilionë banorë. Kritikët perëndimorë e quajnë "Diktatura e fundit në Evropë". Kufizohet me Poloninë, Ukrainën, Rusinë, Letoninë dhe Lituaninë. Kryeqyteti është Minsk.

Kaloje seksionin tjetër Kronika & Analiza