1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Një rrugë thuajse e mbuluar nga nga dritat, yjet zbukurimet e arta dhe të argjendta.
Fotografi: Eva Manhart/APA/picturedesk/picture alliance

Austria

Republika e Austrisë është një vend në Evropën Qendrore, ku flitet gjermanisht. Rreth nëntë milionë njerëz jetojnë në vendin alpin. Austria është një shtet federal demokratik me nëntë shtete federale.