1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Fotografi historike bardhë e zi: Një grumbull i madh njerëzish që bëjnë homazhe pranë një vargu të gjatë arkivolesh.
Fotografi: AP Photo/picture alliance

Aparteid

Aparteidi është një fjalë afrikane, që përkthehet si "ndarje", ose "gjendja e të mbajturit larg". Ka të bëjë me sistemin e ndarjes dhe diskriminimin racor të institucionalizuar në Afrikën e Jugut në vitet 1948-1981

Kaloje seksionin tjetër Kronika & Analiza