1. Kalo tek përmbajtja
  2. Kalo tek lista qendrore e navigimit
  3. Kalo tek më shumë oferta të DW
Afrika e Jugut, Soweto pranë Johannesburgut. Një njeri duke ecur përpara një muri ku  është pikturuar ish-presidenti dhe fituesi i çmiit Nobel për paqen Nelson Mandela.
Fotografi: Carl de Souza/AFP/Getty Images

Afrika e Jugut

Republika e Afrikës së Jugut (RSA) është shteti më jugor në Afrikë. Ka rreth 57 milionë banorë dhe larmi të madhe kulturore, gjuhësore dhe fetare.