1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW

Дали сакате да работите како инженер во Германија?

Кристина Бекер
28 февруари 2024

Германија е...или беше земја на инженери? Минатата година на германскиот пазар на труд недостигаа повеќе од 170.000 инженери. Половина од инженерите во Германија веќе доаѓаат од странство. Сакате ли да работите како инженер во Германија? Еве што треба да знаете!

https://p.dw.com/p/4cw4R