1. Прескокни до содржината
  2. Прескокни до главната навигација
  3. Кон други страници на DW
ЕкономијаГлобално

Картон – еколошки градежен материјал

Ха Тан Ле Нгујен
23 јуни 2023

Мебел, куќички, па дури и возила можат да се направат од картон. Тој е одржлив, лесен, а тешко дека би дошло до проблеми за набавка. Дизајнери низ светот развиваат креативи идеи за што подобро искористување на овој материјал.

https://p.dw.com/p/4Sywb