Шап и лигавка на трета фарма во Велика Британија? | Вести | DW | 09.08.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Шап и лигавка на трета фарма во Велика Британија?

*

Речиси една недела откако беше откриен вирусот на шап и лигавка во Велика Британија опасноста од заразата не е помината. Поради превентивни мерки денека беше наредено уништување на говедата на трет посед на југот на Англија. Се додека не се утврдат вистинските причини за избивањето на вирусот земјата останува високо ризична област. Забраната на Европската унија за извоз на британско месо, месни производи и млеко важи до 25 август по што на експертска седница ќе се донесе нова одлука.