Русија – Договор за конвенционално оружје | Вести | DW | 14.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Русија – Договор за конвенционално оружје

*

Официјална Москва ја поздрави иницијативата на германскиот министер за надворешни работи Франк Валтер Штајнмајер за свикување Конференција што ќе се занимава со Договорот за конвенционалното оруже во Европа. Според поканата на Штајнмајер, високи претставници на земјите потписнички на Договорот, би требало да се сретнат во окотоврми во Берлин за да разговараат за судбината овој стратешки документ за разоружување.

Русија го замрзна договорот во јули поради планираното стационирање на американскиот анти ракетен штит на европска почва.