Нова терористичка закана за Германија и Австрија | Вести | DW | 21.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Нова терористичка закана за Германија и Австрија

*

Во нова интернет видео порака, досега малку позната исламистичка група се заканува со напади против Германија и Австрија. Според австриските медиуми Глобалниот исламистички медумски фронт најавува напади во двете земји ако тие не ги повлечат војниците од Авганистан. Германскиот министер за внатрешни, Волфганг Шојбле изјави дека пораката е сфатена сериозно, но безбедносната ситуација во земјата не е променета.