Македонија и КФОР потпишаа спогодба за чување на границата | Вести | DW | 04.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Македонија и КФОР потпишаа спогодба за чување на границата

*

Македонија и КФОР денеска потпишаа привремената спогодба за чување на границата. Целта на договорот е воспоставување ефективни процедури на соработка и координираност на двете страни за контрола на границата. Како што стои во соопштението од МВР, заедничките напори ќе се насочат кон спречување и превенција од илегално преминување.