Конфернеција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог во Охрид | Вести | DW | 26.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Конфернеција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог во Охрид

*

Денеска во Охрид почнува светска конференција за меѓурелигиски и меѓуцивилизациски дијалог. Тема на тридневната конференција е „Придонесот на верата и културата кон мир, заемна почиит и соживот“. Конференцијата е продолжение не неколку регионални форуми и собири во рамктие на декадата на ОН за дијалог меѓу цивилизациите. Најавено е учество на претставници на светските религии, влади, хуманитрни организиации и познати светски личности.