Терористичка закана за амеиканските институции во Германија | Вести | DW | 21.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages
Реклама

Вести

Терористичка закана за амеиканските институции во Германија

САД ги заострија безбедносните мерки за своите дипломатски претставништва во Германија , поради зголемената опасност од терористички напади . Покрај тоа американската амбасада во Берлин ги повика американските граѓани кои се наоѓаат во Германија да внимаваат повеќе на својата лична безбедност. Германскиот министер за внатрешни работи Волфганг Шојбле потврди дека постојат конкретна закана за американските- институции во Германија .