Средба на Контакт групата за Косово во Њујорк | Вести | DW | 06.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Средба на Контакт групата за Косово во Њујорк

*

Министерската средба на Контакт групата за Косово ќе се одржи на 27 септември во Њујорк,објавено е денеска во францускиот Монд според информации на шефовите на француската и британската дипломатија Бернар Кушнер и Дејвид Милибанд.Средбата ќе се одржи во рамките на годишната сесија на Генералното собрание на ОН,а Контакт групата ќе му го претстави извештајот на Генералниот секретар Бан Ки Мун најдоцна до 10 декември.