Русија – Косово – ОН | Вести | DW | 14.04.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Русија – Косово – ОН

Русија е задоволна од одлуката на Советот за безбедност на ОН да го прифати нејзиното барање за испраќање мисијата на Советот во Белград и во Приштина. Амбасадорот на Русија при ОН Виталиј Чуркин појасни дека членовите на мисијата ќе се запознаат со ситуацијата во регионот. Прва станица меѓутоа ќе биде Брисел, каде членовите ќе имаат брифинзи за состојбата на Косово во НАТО и ЕУ.