Позитивни реакции од Скопје за изборите на Косово | Вести | DW | 19.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Позитивни реакции од Скопје за изборите на Косово

*

Владата на Македонија го поздрави мирното споведување на изборите во Косово и најави дека ќе соработува со секоја легитимно избрана влада во покраината, соопшти портпаролот на Владата Ивица Боцевски. Висока оценка за изборите на Косово дадоа и политичките партии на албанците во Македонија. Аналитичари во земјата не очекуваат поголеми промени на односите меѓу Скопје и Приштина, по одржување на изборите во покраината .