Пожари во Македонија и регионот | Вести | DW | 25.07.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Пожари во Македонија и регионот

*

Пожари и натаму беснеат на повеќе од десет локации во Македонија. Во нивното гаснење учествуваат, пожарникари, припадници на армијата и полицијата , како и доброволци. Во земјата на барање на Владата веќе пристигна и странска помош од Хрватска и од Словенија а се очекува дополнителна помош пд Турција , Австрија Швајцарија како и од американските сили на Косово. Пожари беснеат и во Бугарија, Грција, Србија и Хрватска.