Невработеноста во Германија и натаму опаѓа | Вести | DW | 30.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Невработеноста во Германија и натаму опаѓа

*

Бројот на невработени во Германија, првпат по 12 години е под границата од 3,5 милиони. Според проценките на експертите, во октомври биле регистрирани 110 илјади невработени помалку во споредба со претходниот месец. Официјалниот број невработени во октомври изнесува 3,43 милиони.