„Македонија сака во ЕУ“ | Македонија | DW | 19.08.2010
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

„Македонија сака во ЕУ“

Весникот „Ноје цирхер цајтунг“, правејќи кус преглед на патот на Македонија кон ЕУ, од осамостојувањето во 1991 година до денес, пишува за пропуст на Македонски пошти.

default

„За време на чешкото претседателство со ЕУ, Македонски пошти издадот марка со имплицирачки наслов ’Ние сакаме во ЕУ’. Поштенската марка го претствува стариот дел на Прага со знамињата на Чешка и на Македонија, како и дванаесетте ѕвезди-знакот на Европската унија. На неа е прикачено украсно поле со картата на Европа, кое заслужува да биде наведено. Покрај тоа што е истакната Чешка за време на претседателството, и Швјцарија широкоградо е врбојана во Европската унија.“ пишува „Ноје цирхер цајтунг“.

Автор: „Ноје цирхер цајтунг“

Превод: Александра Трајковска

Редактор: Жана Ацеска