Културниот мозаик ја води Македонија во ЕУ | Вести | DW | 14.10.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Културниот мозаик ја води Македонија во ЕУ

*

Македонија е мала земја, но со огромно цивилизациско наследство и со голем културен мозаик кој ќе ја доведе во ЕУ – рече Ерван Фуере, амбасадор на ЕУ во Македонија, денеска во Лешочкиот манастир по неговото осветување, откако беше возобновен со донација од ЕУ.

Поглаварот на МПЦ господин господин Стефан и архиереите повикаа на взаемна толеранција и почит меѓу луѓето во земјата, без оглед на верската и етнича припадност.