За кадрите од колеџот на НАТО во Рим форимран Клуб во Скопје | Македонија | DW | 30.11.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Македонија

За кадрите од колеџот на НАТО во Рим форимран Клуб во Скопје

Во Скопје формирано е Здружение на дипломирани студенти на НАТО одбрамбениот колеџ во Рим од Македонија. Кој членува во него и зошто Здружението може да помогне на патот кон Алијансата?

default

НАТО

НАТО колеџот во Рим е формиран во 1951 година, а Здруженија или Клубови со негови студенти има во 23 земји членки на НАТО. Нивна основна активност е да оддржуваат тесни врски меѓу посетителите на колеџот, а особено ширењето на духот на НАТО и промовирање на универзалните вредности на Алијансата. Улогата на македонскиот клуб меѓу другото ќе биде лобирање за членство во НАТО.

Во македонското Здружение членуваат сите досегашни посетители на колеџот во Рим, вкупно 11 активни и пензионирани старешни на АРМ и вработени во Министерството за одбрана.

Поврзана содржина