Владимир Путин за Косово | Вести | DW | 17.09.2007
  1. Inhalt
  2. Navigation
  3. Weitere Inhalte
  4. Metanavigation
  5. Suche
  6. Choose from 30 Languages

Вести

Владимир Путин за Косово

*

Рускиот претседател Владимир Путин смета дека до еднострано прогласување независност на Косово може да дојде само со поддршка на запад, пренесува денешен Московски комсомолец.

Меѓутоа, вели Путин, во тој случај запад ќе ја сноси и одговорноста за последиците.

Изјавата Путин ја дал во Сочи пред 46 политиколози и аналитичари експерти за Русија од повеќе земји во светот, меѓу кои и од САД, Канада, Кина, Јапонија, Велика Британија, Германија и други.